2021. november 1., hétfő

Csillaggyümölcs......Starfruit Carambola.....2.mag../.............NÖV.-320 - Jelenlegi ára: 650 Ft


 
 
   "Starfruit Carambola"
A karambola, más néven csillaggyümölcs sokak szerint Indiából, illetve a Molukka-szigetekről származtatható, azonban valószínűsíthető, hogy igazi őshazája Délkelet Ázsia és Malajzia, ahol már évszázadokkal korábban is termesztették. A karambola, más néven csillaggyümölcs sokak szerint Indiából, illetve a Molukka-szigetekről származtatható, azonban valószínűsíthető, hogy igazi őshazája Délkelet Ázsia és Malajzia, ahol már évszázadokkal korábban is termesztették.
    Karambola (Averrhoa carambola, csillaggyümölcs)
Érdekesség
Az egyik legkényesebb, legnehezebben termeszthető trópusi növény. Állandó napsütést igényel, a legkisebb hideg is károsítja a fát és gyümölcsét, a szelet is csak akkor szereti ha az száraz és meleg.
A különböző fajták formájukban mind hasonlóak, különbségük méretükben és színárnyalataikban lelhető fel. A legismertebb és legfontosabb fajták: Arkin, Golden Star, Hoku, Maha, New Combe, Kaiang. A karambola íze igazi zsákbamacska, melyre csak a kóstolás a biztos módszer. Ennek ellenére vizsgáljuk meg a gyümölcs színét, ami sárga és hibátlan, illetve állagát, ami pedig kemény legyen.
Érettségétől függően a karambola 3-10 napig tárolható hűtőszekrényben. Az érett gyümölcsöt minél előbb használjuk fel.
Előkészítés
Az exportra szánt gyümölcsöt féléretten szedik le. Sajnos az utóérlelt karambola íze jócskán elmarad a fán beérettől. Sokat segít azonban, ha a csillaggyümölcsöt nem fogyasztjuk el azonnal, hanem napra téve megvárjuk míg élei barnulni kezdenek. Továbbiakban sem igényel hosszas előkészítést, ugyanis héjastól fogyasztható, de előtte mindenképpen mossuk meg.
Elkészítés, felhasználás
A csillaggyümölcs kissé jellegtelen íze miatt inkább színe és formája miatt használjuk. Nyersen remek díszítője lehkoktéloknak, desszerteknek, kelyheknek. Mindezek mellett finom lekvár, befőtt készíthető belőle.
Vitaminok, ásványok
A gyümölcsben kimagasló mennyiségben található kálium és C-vitamin, emellett egy kevés vasat és cinket is tartalmaz.
 
KIS SEGÍTSÉG VIDEÓVAL:  
  
 
Kérem kattintson a felhasználónevem mellett i+ gombra, vagy az alábbi linkre:
Bemutatkozás, szállítási feltételek:
A rendeléssel egyidejűleg kijelenti, hogy az ott leírtakat elolvasta és elfogadja!  
    
1 ADAG 2 MAGOT TARTALMAZ!
 
 


Jelenlegi ára: 650 Ft
Az aukció vége: 2021-11-01 12:16 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése